Verbeek Advocatuur
Verbeek Advocatuur

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht is een onderdeel van het privaatrecht, dat zich bezighoudt met rechtspersonen en dan toegespitst op bedrijven met winstoogmerk, dus ondernemingen.

De stichting valt daar veelal buiten. 

Het ondernemingsrecht wordt vaak nog onderverdeeld in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. 

Het vennootschapsrecht gaat dan alleen over de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap.

Het rechtspersonenrecht is veel ruimer en gaat over alle rechtspersonen, waaronder dus ook de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap.

Ondernemingsrecht wordt vaak als apart onderdeel gezien van handelsrecht.

 Als bedrijf krijgt u regelmatig te maken met ingewikkelde regelgeving. Of het nu gaat om vragen over de rechtsvorm waarin u onderneemt of gaat ondernemen, over personele kwesties, juist voordat u bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst aangaat, een contract afsluit, leveringsvoorwaarden hanteert, een besluit tot reorganisatie neemt, overgaat tot een fusie of overname of een actie initieert waaraan mogelijk juridische risico's zijn verbonden kan Verbeek Advocatuur u van advies voorzien.

Ook als het niet zo goed gaat met uw onderneming kan Verbeek Advocatuur u van advies voorzien. Is het raadzaam om uw bedrijf voort te zetten of kunt u beter een deel van uw onderneming verkopen of een doorstart laten doormaken?

Verbeek Advocatuur Felix Verbeek, jurist, advocaat voor bedrijven & mediator Tel. (030) 601 92 92 [email protected] disclaimer & copyright

hosted by Sudus Internet | powered by cmsGear